23 сент. 2010 г., 07:43

Тръгвам 

  Поэзия » Философская
1064 0 14

Тръгвам

 

Отново си тръгвам, поемам в нощта

след няколко дълги, безкрайни години,

с умората,  вплетена в мойта коса,

с очи, потъмнели от дългите зими.

 

След мен ще остане самотен брега

на тази река неуморна и мътна,

в очакване дълго ще тръпне града,

а мойта сълза  ще се върне по мръкнало.

 

Ще тръгне по всичките  мои места,

с надежда ще търси познати пейзажи,

в лица непознати ще се вглежда едва,

откривайки сякаш черти на приятели.

 

Едва ли пак спомени ще ме гнетят -

отдавна отмина на спомена времето.

Сега вече тръгвам, че май закъснях,

а мойта сълза е в очите ми блеснала.

 

Отново си тръгвам, потъвам в нощта,

загърбила тежкия  жребий на времето.

Натрупах умора или... май остарях.

И трудно е вече на годините бремето.

 

© Дорика Цачева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??