2 окт. 2020 г., 00:38

Тръпката 

  Поэзия
346 0 0

 

 

 

Обич нежна приютих
в ъгълчето на душата,
там, където съм най-тих
и с мечтите си полягам ...

 

Ах, мечти, да милваш теменужка - цвете,
със стройно, вито стъбълце
и венчелистчета в очите блеснали,
петимни за тръпката на биещо сърце ...

 

Тръпката е в мене - нощем, денем,
вихрещ ме камбанен звън,
който мята ме на стреме,
за да догоня мойто цвете наяве и насън ...

 

 

 

 

© Валентин Василев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??