Мила мамо,
благодаря ти за грижите, които си положила,
за тревогите и мислите, обзели твоя ден.
За обичта и чувствата, които ти си вложила,
за нежноста, за всеки миг прекаран с мен.
Благодаря ти за нощите безсънни над леглото ми,
за всяка песен, изпята с трепет нов.
Благодаря ти, майко, обсипала живота ми
с надежда, вяра и майчина любов.
И ето, днес, година изнизва се от календара,
пораснала е вече твойта малка дащеря.
Казват, времето било като запалена цигара,
вчера бях момиче, а днес превърнах се в жена.
На своя празник, ще празнувам мамо,
напук на годините оставащи след себе си следа.
И нищо, че пораснах и вече съм голяма -
за теб ще си остана твойта малка дъщеря.
© Сияна Георгиева Все права защищены