24 мар. 2008 г., 23:09

Твоя пленница 

  Поэзия » Любовная
656 0 0

Душата ми е пленница смирена,
плени я твоята душа!  Пленена,
душата ми е в тихи две очи,
Душата ми те моли и заклина:
тя моли; аз те гледам; век измина...
Душата ти вълшебница мълчи.
Душата ми се мъчи в глад и жажда,
но твоята душа се не обажда,
душата ти, дете и божество...
Мълчание в очите ти царува:
душата ти се може би срамува
за своето вълшебно тържество.

© Ели Юрукова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??