ТВЪРДОЛИНЕЕН МАТЕРИАЛИЗЪМ
Аз съм твърдолинеен материалист,
възпитана като стоманен таблоид,
но поникна ми в душата нежен лист -
цветен хиперболичен параболоид…
Започнах да пея и стихове да пиша,
усъмних се във върховния ни вожд,
гръдта ми по-свободно взе да диша,
а мисълта набира веч огромна мощ…
Открехнах на логоса тежката порта,
взех ключа таен за битието на човека
и напластявам за рождеството торта
от знание и мъдрост за живот до века…
Знанието за ред, баланс и равновесие;
мъдрост за нашите права и достояние;
ще отхвърлим тоз терор и мракобесие
с морал и етика в човешкото съзнание…
И когато сътворим старозаветния план
върху плътта на нашата майчица Земя
ще видим глобуса с голям килим постлан
от нови градове с неземна, райска красота…
© Лиляна Благоева Андреева Все права защищены