5.11.2011 г., 16:14 ч.

Твърдолинеен материализъм 

  Поезия » Гражданска
484 0 5

ТВЪРДОЛИНЕЕН МАТЕРИАЛИЗЪМ

 

Аз съм твърдолинеен материалист,

възпитана като стоманен таблоид,

но поникна ми в душата нежен лист -

цветен хиперболичен параболоид…

 

Започнах да пея и стихове да пиша,

усъмних се във върховния ни вожд,

гръдта ми по-свободно взе да диша,

а мисълта набира веч огромна мощ…

 

Открехнах на логоса тежката порта,

взех ключа таен за битието на човека

и напластявам за рождеството торта

от знание и мъдрост за живот до века…

 

Знанието за ред, баланс и равновесие;

мъдрост за нашите права и достояние;

ще отхвърлим тоз терор и мракобесие

с морал и етика в човешкото съзнание…

 

И когато сътворим старозаветния план

върху плътта на нашата майчица Земя

ще видим глобуса с голям килим постлан

от нови градове с неземна, райска красота…

© Лиляна Благоева Андреева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Поздрав и усмивки Лили!!!Топлинка!!!
  • "За да се освободят робите, трябва да се осъзнаят, а за да се осъзнаят трябва да се освободят!" Джордж Оруел Дали има измъкване от омагьосания кръг?
  • Докато сътворим старозаветния план, музика ,трели,светлина и любов трябва да се заселят окончателно в душите човешки.Дерзай!
  • Поздрав!
  • Поздравления, Лили! Прегръдка!
Предложения
: ??:??