17 дек. 2023 г., 19:11  

Тя 

  Поэзия
193 2 2

Дали я носим в ДНК или копнеж е по всичко изгубено?
Дали е клетка или свобода, която сме приели незаслужено?
Красива е. И даже не боли, от празнотата, дето сме я трупали -
онези най-високи планини, под които сами, сме затрупани
има само тъга, вкочанена, от рани корави, напукани.

 

А как ми се иска вулканите, да изригнат от дъното с лава
и нека възврят океаните! Научих се да ходя по жарава!

© любимка Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??