Създаде Господ Бог същество неземно,
по-чисто от сълза,
по-красиво, по-добро от всичко на света.
Нарече го Господ - жена.
Каква омайница е тя,
с очи кристално ясни,
с лице, по-светло от светлина,
с устни, по-вкусни от мед.
Като морски бриз в лятна нощ,
като слънчев лъч в мрачен ден,
като капчица роса върху жадната трева...
Това е тя... жена.
© Слънчева усмивка Все права защищены