По "турско" главен данък бе "десятък" -
днес прекият ни данък е "петякът"!
А с косвените данъци проклети,
ни вземат още пет до шест десети!
И застраховките се утроиха,
и такси, глоби - се удесетиха!
Правителството толкоз много взима -
как може страдащо дете да има!
Но нали имаме приоритети:
за армията трябват вертолети ...
за президента трябват самолети...
за парламента трябват мерцедеси...
А ти, народе, пращай SMS-и!
© Ангел Чортов Все права защищены
И въпреки това, нека сме добри.
Нека има радост в детските очи.
Поздрав за теб.