18 июн. 2016 г., 18:19

Тъжно 

  Поэзия
464 0 8

   Пита ме приятелка "Как си"-аз-"добре",
     а тя продължава-не може да разбере.
     "Как със двеста лева-пенсия,пари
     месецът изкарваш-не се ли мъчиш ти?"
     Аз й отговарям:"щом не съм умряла,
     не съм дори слаба и изпосталяла,
     значи,че ме пази сила много здрава..
     Няма да призная,но и мен се ще
     на круиз да ида и ми се яде...
     Нищо,че съм стара,дрехи ми се носят,
     зъби да поправя-трябва все да прося
     от деца и внуци и за глезотийки
     трябват неизбежно знаци финикийски..
     Докъде достигвахме в пътя за Европа,
     двата пръста вдигахме-чакахме доброто,
     Искахме свободни и много богати,      
     но в боклука в кофите някой ни запрати..
     Всеки ден цените скачат като луди-
     сметки ли да плащаме или да ядем се чудим..
     Улици със кучета,купища боклуци
     криминални сблъсъци-всеки ден се случват..
     Сирене без мляко,салам без месо
     от много измишльотини-замесват ни тесто..
     Избираме по-евтино,от него дебелеем,
     Не бунт,а коментираме-за другото не смеем..
     Много богаташи вече се навъдиха,
     а децата наши-далеч ги пропъдиха..
     Стана ни живота уж във демокрация
     а без упойка сякаш правят операция...
     Затова да мислим когато гласуваме-
     дали с двата пръста да дадеме вота
     или с две ръце.За съществуване-
     не за тези що обещават,а не правят,
     а за кой наистина ще ни подобри живота!!..

     
 

© Ирина Филипова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • А пък аз като ме попитат "Как си?", казвам "добре", за да не ме разпитват повече Поздравления и тук!
  • Поздрав! Добре изразена гражданска позиция!
  • Това е твърде старо.Но имам цели три любовни-Искам за любов да пиша,Когато младостта си отива и Любовен стих....Тъй,че....
  • Браво, Иржи - Гражданска, справедлива поезия!
  • По рождение....
  • Много си наблюдателна ти. Виж как си забелязала.
  • Мисля,че Велин бешще "прослушала "така и искрено му завидях....Много,много благодаря,Вили!!!
  • Много истини си казала тук.
Предложения
: ??:??