Тъмни облаци се струпваха
над мястото на чистотата.
Светкавици прорязваха небосвода,
а гласовете им прокламираха
идващата буря.
Беше ден, а всъщност нощ.
Атмосферата трепереше,
предчувствайки края.
Неочаквано лъч светлина
наруши тази реалност.
Не те желая, отмахни се!
- отекна вик и облаците
скриха светлината.
Настъпи часът на болката!
С цялата си мощ бурята стовари
юмрука на справедливостта и
всичко беше опустошено.
Но що е тази справедливост
дето с меч и огън се налага
и не е ли тя кат вятъра
в кръговрата си заключена.
Какъв бе този лъч ненужен и отхвърлен,
привидно малък и безсилен,
а в същността си тъй огромен?
Дума нежна, сякаш слабост,
а всъщност истинската сила.
Прошка!
Но замълчи сърце!
В затворения кръг на бурята съм вече.
Аз искам болката да спре, но за
прошка ти не говори ми.
Тъмнина е...
© Красимир Димитров Все права защищены