Търсих те толкова много до днес!
И за тебе света преобърнах!
Нямах образ, ни твоя адрес...
На молбите ми Бог не отвърна...
И се взирах във много жени,
търсих тази, в ума нарисувал
през безсънните нощи и дни...
Все с надежда към теб съм пътувал!...
А когато до мене се спря,
от мечтите ми сякаш изплува,
във душата ми слънце изгря!
Значи има те!... Ти съществуваш!...
Наблюдавах те смаян, в захлас –
ти икона старинна бе съща...
Сякаш чухме над себе си глас:
„На любов със любов се отвръща!...”
И ще бъде така!... Цял живот!..
Аз на вечна любов те обричам!
Ти ще бъдеш със мене до гроб!
Тази приказка с тебе ще сричам!...
ЧЕСТИТ СВ.ВАЛЕНТИН НА ВСИЧКИ ВЛЮБЕНИ!
© Роберт Все права защищены