Зная колко си щастлив сега,
сияе от радост твоето лице,
че ме победи в твоята игра
като ме остави с разбито сърце.
За тебе, зная, са награда
моите сълзи.
Ликуваш, че страдам,
а победителят си ти.
Но аз бих ти дала
медал на страхливец.
И със слава бих те увенчала -
на един жесток убиец.
Помня как ме примами с усмивка,
не каза и дума - хвана ме за ръцете.
Какво направи - така да те искам,
бързо в мрежите си ме оплете.
Влюбих се в твоите очи,
душата си пред теб разкрих.
Да, това чакаше ти -
влюбих се, но сгреших.
Щастлива бях, обичах -
не слизаше усмивката ми от лицето.
Слънце мое те наричах -
единствен бе в сърцето.
Но как можех да разбера,
че съм била само играчка за тебе.
И твоето "Обичам те" е било лъжа -
преструваше се на влюбен през цялото време.
Накара ме да повярвам на твоите думи,
че аз съм ти любима.
Повярвах аз, че има страст помежду ни -
ах, твоята постъпка е непростима.
Уби желанието за живот в мен,
спрях да мечтая и да се усмихвам дори.
Така лесно бе за теб -
да си тръгнеш, усмихнат дори.
Жива съм, но едва-едва дишам
след твоята измама.
Ти ме уби и бавно умирам -
неизлечима е тази рана.
Ти, убиецо проклет,
по пътя си сега върви.
За душата ми няма лек -
заклевам те - спокойствие никога да не намериш ти.
© Катя Бобойчева Все права защищены