Аз не мога да бъда нито твой, ни на друга
и не мога да бъда нито кукла, ни вещ,
затова те моля, направи ми услуга,
ела и убий ме. Изгори ме във пещ!
Изгори ме да няма и помен от нищо,
всяка нежност и мисъл за мене изтрий,
за да нямаш в сърцето си нищо излишно,
всеки спомен за мене веднага убий!
А после разхвърляй прахта ми по пясъка,
стъпчи я с ярост, без капка сълза,
прокълни ме заедно с на чайките крясъка
и после тръгни си. Свободна! Сама!
© Васил Все права защищены