26 мая 2012 г., 16:52

Угасваща светлина 

  Поэзия » Философская
789 0 1

          Угасваща светлина


Разстилат се звездиците в небето,

парченцата от пъзела изграждат...

Кое ли вдъхновено движи битието?

От какво ли тез звезди се раждат?

Пламъчета трепкат във безкрая,

пътят става тъмен и потъващ,

докато успее светлина да засияе,

в ситни камъни ще се препъваш.

 

В началото бе Светлината.

Но какво ли породило я? – се питам.

Прекършена се тлее красотата,

в света покварен тя прелита...

А в него всичко ценно си отива.

Спасение ù трябва на душата,

която в самотата си заспива

все по-далеч от светлината...

 

© Василена Атанасова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • "..която в самотата си заспива

    все по-далеч от светлината..." бих пожелал на душата поне красив път, но знаеш ли, според мен душата никога не е самотна. Ако е Негов плод, то Той се грижи за нея. Не, не би била самотна. Харесва ми!
Предложения
: ??:??