28 мар. 2012 г., 10:31

Уж пролет дойде... 

  Поэзия » Другая
573 0 2

Уж пролет дойде, а тъжни са очите.

Уж слънце грее , а студено е в душите.

Разсеян, погледът се рее в синя шир,

сърцето с мъка търси спокойствие и мир.

 

Ръце протягат се и търсят топлината

на първи  плахи слънчеви лъчи,

усмивката се бори да пропъди тъмнината

на отчаянието в нашите души…

 

Надеждата прокрадва се в души замрели,

като неканен гост почуква на залостена врата,

дали да вярваме отново, ще открием сили,

че светлината пак ще дойде с пролетта?

 

Уж пролет дойде, а страх застинал по лицата,

в очакване, дали ще дойде по-добро за нас?

Къде ли скрихме в този свят метлата,

с която да изчистим всяко зло край нас?

© Росица Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря за мнението Ви.
  • Не измислихте рима на "нас"? Час, ВАЗ, газ, мас, праз, бас, тюркоаз? Човек е редно да изисква повече от себе си, особено в публични проявления.
Предложения
: ??:??