У Н И В Е Р С В С И Н Ь О
поизгоряла от слънцето
луната се лющи
посипва бяло злато
в живата страница на океана
всяка капка е изящна метафора
морфология на акули и диви коне
препуска с точност и акуратност
прекосяваш бездънието
и в божествена винетка блясва Предтеча
за да изпълни битието
без двусмислия от потънали светове
без статуи на с в о б о д а т а
Воинът на Паулу Коелю е светлина 24 к а р а т а.
© Диана Павлова Все права защищены