Имам уред за любов,
той е с мене ден и нощ.
Той е винаги готов
да пробива с пълна мощ.
Той е нисък - под тревата -
и студен е, не живее.
Но попадне ли в кревата,
той се стопля и дивее.
Мек е той като водата,
но втвърдява се за миг.
Изпреварва светлината
със размазващ боен вик.
Той със въглища се храни,
ще призная, че е звяр
с бойни белези и рани -
на кревата господар.
Той от немци е изваян -
първо качество снаряд.
Съвършено е издялан -
неоспорван уникат.
Той не ще се величае.
Той от славата не страда.
Надълбоко си копае -
друг където не попада.
© Сандостен Калций Все права защищены