Урок
Живота си на тебе посветих, всичко мое ти дарих.
Но забравих, че ти нямаш сърце и не знаеш
какво е да обичаш.
Аз те обичах, както се обича веднъж в живота.
Аз страдах за теб, както когато се страда за любим човек.
Аз плаках за теб така, както се плаче за мъртвец.
Че те обичах знаеше и въпреки това ме нараняваше.
За любов не искам и да чувам, и на силна ще се преструвам.
Сълзите ще ги превърна в лед, а сърцето ще го разсека с меч -
да не може повече да обича, да не може на никой да се врича.
Аз взех своя урок, но твоят ще бъде по-жесток.
© Мария Христова Все права защищены