3 янв. 2023 г., 12:16

Усещане за Жена 

  Поэзия » Любовная
756 1 3

УСЕЩАНЕ ЗА ЖЕНА

 

... мечтая си да имам топла стая,

да те поканя в нея някой ден –

да пийнем чай – и да те пожелая

след чая на постелята от лен,

 

да ти разстеля снопчето косици –

сандаловата шнола да свлека,

в зениците ти да извихрям птици

и те да кацат в моята ръка,

 

да бродя – луд по топлите ти хълми,

да се смалявам в теб – и да раста,

и Господ Бог душата ми да пълни

със Обич и неземна Доброта,

 

дано реши и аз щастлив да бъда?

Или да ме зачеркне с чер молив?

Жената е най-святата Присъда! –

и повод този свят да бъде жив.

 

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Хубаво и искрено.
  • да бродя – луд по топлите ти хълми,
    да се смалявам в теб – и да раста
    ...
    Жената е най-святата Присъда! –
    и повод този свят да бъде жив.
  • "Жената е най-святата Присъда! –
    и повод този свят да бъде жив."
    Чудесно!!!

    За много години! Здрава, топла и вдъхновена 2023!
Предложения
: ??:??