Когато видиш някой да се рови във боклука,
става ли ти мъчно във душата?
Сърцето свива ли ти се от нечовешка болка?
Усети ли вкуса на самотата?
Разбра ли, че е страшно да си сам сред свои,
да си орисан с безнадежност и тъга,
да нямаш изход, избор във средата своя,
да си обречен на презрение, нищета?
А ние всички сме доволни хора,
потънали в охолен егоизъм,
минаваме покрай клошаря предоволни
и парадираме със своя морализъм.
Минаваме и вместо да помогнем
въртим главите си на другата страна,
не можем егото си да надмогнем,
нехаеме за чуждата съдба.
Животът ще ни вкарва в ситуации,
в които да избираме доброто,
защото иначе ще си ядем шамари -
уроците ни за отказване от злото.
© Неземна Все права защищены