Ако има някаква магия –
да разсича време и пространства
и към мене път да ти открие,
да ми дойдеш нощем като странник,
да ми кажеш пак онези думи,
дето ме изгаряха до пепел...
От една искрица помежду ни,
ще се вдигне огън до небето.
© Елица Ангелова Все права защищены
"Превърни всяка болка
във капчица тиха тъга.
Всичко идва, сърце,
и всичко така си отива."