15 авг. 2007 г., 10:41

Успение Богородично 

  Поэзия
787 0 8

(пред Иконата на Дева Мария)

Богородице, Пресвята наша Дево!
Коленича пред иконата ти свята,
и моля те за прошка, Тебе -
най-възвишената майка на Земята!

Дай ми твойта Сила, твойта Вяра, твоето Смирение,
душевната си красота,
научи ме на търпение,
научи ме да приемам всичко от света!

Пази ме от нечисти мисли,
над децата ми Ти зорко бди!
Осветявай Пътя ми към Истината,
любов, късмет и здраве ми дари!



15.08.2003г.

Евгения Маринчева

© Евгения Маринчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??