29 сент. 2015 г., 22:19  

Успешен понеделник 

  Поэзия
481 0 1

От утрото по-мъдро, казват няма.
Денят се разпознава сутринта.
Събидих се и почна мойта драма,
защото исках още да поспя.


Будилникът дрънчи като свекърва.
Какво не бих направил да мълчи.
Ставам и леглото си загърбвам,
с вода да мокря двете си очи.

 

Първи ден от седмицата нова.
Защо дойде и ме лиши от сън?
Торбата ми, от снощи е готова,
а тъмно като бъдеще е вън.

 

С усмивка ще започна понеделник.
Сънят ще ми дочака вечерта.
Към петък е насочен моят мерник
и няма да пропусна си целта.

 

Седмицата ще е победена.
На този сън аз няма да съм роб.
Успех на всички, дето като мене,
не искат да проспят един живот.

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • "От утрото по-мъдро, казват няма.
    Денят се разпознава сутринта.
    Събудих се и почна мойта драма,
    защото исках още да поспя."

    От сън спомен няма!
    Лягай рано! Рано ставай!
    Спазвай дневния режим!
    Усмихнат петък, Вальо!!!
Предложения
: ??:??