12 нояб. 2023 г., 14:36

Успокоително 

  Поэзия
106 0 0

Както пише днес
в едно постановление -
искат и за щастието
разрешение.

 

Но нало̀зи се изплащат
предварително -
инак щастието
ще е приблизително.

 

Приблизително, но никога -
съмнително,
и с надежда, вяра и любов -
пленително.

 

А нало̀зите
нарастват ли,
нарастват -

 

щастието
без да
възпрепятстват.

 

...............................................

 

Беше
не постановление,
а кратка -

 

от световния
нов ред
извадка...

© Стоян Минев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??