5 июл. 2017 г., 22:05

Устремено 

  Поэзия » Философская
1235 4 6

Недей надежда ти да губиш!

Уви! Животът не е съвършен.

Дори и искрено да любиш,

накрая често си неоценен...

 

Недей на лошо да залагаш!

Гневът не води до успех.

На другите кусур да слагаш

ти вечно ще си търсиш лек.

 

Добрите хора много страдат.

Наивни, казват, са били...

И случва се на колене да падат,

от благородство. Ти го оцени.

 

В буря дай ръка за помощ!

Не си ти вълк, човек бъди!

Заръфан пак, и пак до немощ?

Не се отказвай! Трудното боли...

 

В живота често сълзи капят,

когато в капан си „хванат“ ти.

Фалшиви повеи мечтите стапят,

но силен, силен остани...

 

И вярвай, че звездица ярка

за тебе Господ в небето отреди.

Доброто нека бъде ти закалка!

Бори се с мъдрост... Победи!

© dreamsinrhymes Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??