17 февр. 2009 г., 14:56

Утре ще ме запалиш наново (На разсъмване) 

  Поэзия » Другая
911 0 9

Утре ще ме запалиш наново

(На разсъмване)

 

На разсъмване ме гасиш.

Още паря.

Шепот мъглив

се търкулва по клепките.

Извървял си

поредното разстояние.

И се сгушваш на сигурно.

Между стрехите.

На разсъмване

вечно забравям пътеките.

И се моля за дъжд.

(Да отмие следите ми.)

Да забравя

безстрастното тихо обичане.

Да възкръсна във дива,

гореща стихия.

Ти не следваш гласа на

живите въглени,

дето стенат в кръвта ми

за сляпа неделя.

На разсъмване

пак ме гасиш...

Ала утре...

Утре ще ме запалиш наново.

Да ти посветя.

© Елмира Митева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??