29 мар. 2011 г., 20:45

Утринната капчица роса 

  Поэзия » Философская
1772 0 2

В утринната капчица роса

отразяват се безброй лица.

Да, тя е по-чиста от сълза,

да, тя е живата вода.

 

Често навестява ни сама

или се явява заедно с дъжда,

за да зарадва хора и цветя,

за да остави росна жадната трева.

 

Тя върши своите дела

и не пита баналните "Как?", "Къде?", "Кога?".

Тя просто знае дълбоко в своята душа,

че е утринната капчица роса.

© Костадин Пулев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??