14 янв. 2009 г., 20:45

Утро 

  Поэзия » Для детей
957 0 7

Слънчо Слънчев се събуди

и очичките отвори.

Време е да се потруди -

светлина запали горе.

 

Пи си млякото горещо,

маратонките завърза...

Ей го, смее се насреща -

по небето синьо бърза!

 

Мина първо през гората -

"Утро е. Здравейте, всички!"

Дъбчо махна му с листата,

в клоните запяха птички.

 

Към реката се затича

и се гмурна във водата.

Хубаво е - как обича

с рибките да се премята!

 

Към градчето весел тръгна -

хората се будят рано -

Слънчо топло ги прегърна -

утрото да е  засмяно!

 

Само Елито не става

и хитрува нещо, май че.

Слънчо мисли... и тогава

пусна слънчевото зайче.

 

Към леглото го насочи -

то я щипна по нослето -

Ели възмутено скочи...

Ей, събуди се детето!

© Мариела Челебиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??