10 февр. 2014 г., 17:36

Утро (друг вариант) 

  Поэзия » Пейзажная
242 0 0

Утро (друг вариант)

Пред утрото край мен е свежо,
в градинката навява хлад,
плетат лъчите  тънки мрежи,
града във тях да оплетат!

Сребреят капките в листата
и в тъмното едва блестят.
Отронват се и на земята,
завършват своя кратък път...

През клоните, в небето греят
едва мъждукащи звезди,
те с синевaта ще се слеят,
щом слънцето ги заслепи.

Във този ранен час аз станах,
да срещна първите лъчи,
да срещна утринта засмяна,
Денят  когато проличи.


 1951г.Първомай









© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??