Внезапно слончето сънливо
пропадна в клопка на ловци.
Развика се,заплака силно:
- Ах,кой сега ще ме спаси?
Дочу го стадо от маймунки.
И всяка грабна лист и клон.
Разчистиха капана струпан.
Но как ли се изважда слон?
-Ще викнем носорога .Бързо!
Да разширява този ров.
След туй - с лиани ще го вържем.
Ще дърпат бивол и бизон.
Решено - сторено!И ето,
че тук премина за късмет
Багира - черната пантера.
Тя бутна слончето напред!
Боата пък им стана ласо.
Хипопотамът прокопа
канал - от тази дупка тясна,
с наклон към близката река.
Почти накрая - с пот се включи
и баба Слонка.Тя с хобот
обхвана скъпото си внуче.
Измъкнаха го вкупом...Хоп!
Щастливо,слончето цамбурна.
Игра сред бистрата вода.
Аз ще внимавам!Ще съм умен!
За помощта - благодаря!
© Маргарита Петрова Все права защищены