В долината на мъртвия огън
пеят само безкрилите птици.
Да избягат от дявола могат,
ала не от съдбата, горките.
Там мъглите даряват водата,
светлината е дума незнайна.
А къртиците смело командват,
самовлюбени в свойта омая.
Млади червеи хитро слугуват,
превъзбудени в слуз и поквара.
Предоволни, в статуквото лудо,
те, сами, на властта се предлагат.
В долината на мъртвия огън
не виреят сърцата метежни.
Тук, забравени даже от Бога,
ще се раждаме с чуждо нареждане.
© Джим Стоунс Все права защищены