Sep 8, 2012, 11:49 AM

В долината на мъртвия огън 

  Poetry » Civilian
1049 0 8

В долината на мъртвия огън

пеят само безкрилите птици.

Да избягат от дявола могат,

ала не от съдбата, горките.

 

Там мъглите даряват водата,

светлината е дума незнайна.

А къртиците смело командват,

самовлюбени в свойта омая.

 

Млади червеи хитро слугуват,

превъзбудени в слуз и поквара.

Предоволни, в статуквото лудо,

те, сами, на властта се предлагат.

 

В долината на мъртвия огън

не виреят сърцата метежни.

Тук, забравени даже от Бога,

ще се раждаме с чуждо нареждане.

© Джим Стоунс All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??