23 мар. 2023 г., 12:15  

В друг живот 

  Поэзия » Любовная
602 10 17

Ще избягам от теб някой ден. Под ръка,
най-безпътната мисъл ще хвана.
И додето до три пъти: — Сбогом! – река,
ще ме скрият нощта и Балкана.

И по пътища, дето за мене не са
ще ме носи съдбата – отново.
Не ще плача. Проклетият кичур коса,
насълзява очите ми. Слово,

не проронва ветрецът. И той занемя,
и в клонака виси, като дрипа.
А дъждът тихо слял и небе, и земя,
над оковите тихо ще хлипа...

Ще застанеш на прага и с пълни гърди,
ще извикаш с гласа на сумрака...
Даже мен да ме няма – обичай, бъди,
знай – избягал до пладне се чака.

Аз ще стана къпина на сипей, сърна,
или млада, зелена борика...
В друг живот ще се срещнем – без грях и вина,
любовта ни щом пак ни повика.

 


 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??