1 авг. 2010 г., 19:44

В един августовски следобед 

  Поэзия
999 0 5

В ЕДИН АВГУСТОВСКИ СЛЕДОБЕД

 

 

Тревожа те,

не че до безумност

те обичам.

Просто

от многото други

ти си по-различна.

 

Не. Не си мисли,

че си най-хубавата

и че твоите очи

са най-бурните.

 

И, хайде, повече не ме лъжи,

че поне малко и ти

за нещо във мене

не си влюбена.

 

Да пием още по едно,

ти – кафенце горчиво,

аз – евтино вино,

пък дано

и двамата не се посвидим

да опитаме взаимно

да споделим

поне няколко мига

от нашия безспорно

различен живот.

 

 

© Ангел Веселинов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??