14 мая 2010 г., 13:44

В едно селце на края на Света 

  Поэзия
912 0 7

В едно селце на края на Света

живеят всичките човешки чувства,

там може да ти се усмихне Суета,

а след това да те прегърне Гордост пуста.

 

Там може да танцуваш със Любов,

да гледаш във очите Нежност бяла,

а пък окаже ли се, че не си готов,

ще те погълна Самотата цяла.

 

Там ще вечеряш с Доблест, Смях и Мъка,

ще те приспиват тъмното, Тъгата, Смелостта.

Събуждаш се с едничката заръка -

да поговориш за минута с Мъдростта.

 

Знам, че иска ти се там да стигнеш

и чудиш се: "До колко ли ще трябва да вървя?"

Ти само погледни в сърцето си и ще пристигнеш

в едно селце на края на Света.

© Теди Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??