29 дек. 2009 г., 11:23

В живота му 

  Поэзия
495 0 2

В живота му - сълзите и скръбта,
на масата до него все празнуват,

тровят го със своята злина
и душата му завинаги погубват.

Пък той, нали е домакин,
не може свойте гости да изгони,
затова се прави на щастлив
до гозбите от вечните неволи.

Накрая се прегръща със скръбта,
но не в екстаз, от мъка заридава,
докосва и ръката със сълза,
а тя в ехидния си смях го унижава.

© Ивето Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??