4 окт. 2009 г., 23:48

В капана на живота 

  Поэзия
788 0 2

В капана на живота


Посипан с аления цвят на рози,
примами ме животът в свойта бездна
и, скрита зад безплътно було от надежди,
душата ми в мъглата от сълзи зачезна...

На лунна светлина изглеждаше различен
този килим от пепел, който ми постели;
аленият залез свиреше беззвучно
симфония на славеи, от нийде долетели.

В затвор на свободата аз попаднах -
не! - Зад броня на живота ли се скрих?
Този рубинен блясък на пустинен пламък
в моите опалови очи се нагло притаи...

Зад решетките на спомена аз бродя,
заключена със катинара на Смъртта,
която със душа на дявол и лице на ангел чака
да избягам от мечтите - чака да заспя...

© Теди Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??