4 сент. 2013 г., 20:44

В корена на всичко 

  Поэзия » Другая
420 0 0

Във корена на всичко вкоренено,
лежи земя.
И даже туй, лети що окрилено,
крепи го тя.
В короната на всеки цар дървесен
гнездо стои.
Орелът, него даже, принц небесен,
корен държи.

 

 

Летенето, небесните простори,
широки свят
и силния най - може да събори
и най-сърцат.
Дори до край света да долети,
ще падне там.
Щом няма корен, който да държи,
ще рухне сам.

 

Ще паднат и високи планини

тъй, щом под тях
се сринат във основите скали,
ще бъдат прах.
И даже най-дълбоката вода,
ще изтече
догдето корена лежи,
та да я спре.

 

 

Ще спре горещия пожар
и ще изтлее.
Щом в корена си няма жар,
а пепел вее.
И в друго нещо всяко по света
е вкоренено,
дълбоко да дълбае във пръстта,
в земя скрепено.

 

 

Във корена на всичко вкоренено,
лежи земя.
И даже всичко вече повалено,
крепи го тя.

© Борислав Ангелов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??