26 мар. 2023 г., 19:42

В красивата илюзия за Вечност 

  Поэзия
157 1 2

В КРАСИВАТА ИЛЮЗИЯ ЗА ВЕЧНОСТ

 

... душата ми е къщичка на припек, отворена за всекиго в зори,

щом птиците се връщат от Египет, и хорицата стават по-добри,

когато благо слънчицето грейне, аз си открехвам пътните врата

и ви очаквам – братя ненадейни, дошли при мен от края на света,

ще поседим във дворчето с мушкато под моите разлистени асми,

 

мълчанията свои – тихо злато – един на друг ще ръсим тъй сами! –

за лека нощ постеля ще ви стелна, ще пийнем по едно чашле мерло,

и нека – в синевата безпределна – да пази Бог душата ви от зло!

Какво тук значи близко и далечно? – на стих, написан с врабчово перце,

в красивата илюзия за Вечност ще ви обичам аз! – от все сърце.

 

26 март 2023 г.

гр. София, 14, 00 ч.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??