4 окт. 2019 г., 18:02

В молитви те живях... 

  Поэзия » Любовная
572 5 3

Божествено си хубава, да знаеш!

По-хубава от Музата на Фотев! 

Дори не съм посмявал да мечтая, 

да имам тази хубост във живота. 

И толкоз силна страст да ме опива, 

че ден и нощ не зная как се сменят. 

Подир Слънцето – Луната ли отива? 

И совите наистина ли пеят? 

Ти толкова си хубава, че всъщност, 

таланта ми навява на невежество, 

защото думите се губят, като дъжд, 

ожарен след пороят – от надеждата... 

Ах, колко красота от тебе свети! 

Прегърна Господ сякаш моя блян. 

В молитви те живях, и браних клетви. 

Като във стих, написан от Дамян...

 

Стихопат. 

© Данаил Антонов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??