30 июл. 2009 г., 12:31

В неделя двойно повече боли... 

  Поэзия
632 0 1

Тази нощ кръвта е сладко-кисела

и ухае на диворастящи къпини.

Болката във вените все повече засилва се,

обрасла е цялата с бодили.

 

 

И търсех стъпките си, оцветени в лилаво,

от студа устните ми тръпнеха, подобно на игли...

Изнасилвах всяка крачка - трудно направена,

а около мен... умираха истини...

 

 

 

Обесих всички сънища с въже,

изтъкано от прашните сълзи;

с него исках да стъпча твоя образ,

за да може двойно повече да заболи.

 

 

 

Вървях... Изкачвах се към своята Голгота,

забравила за съществуването на всякакви химери;

не ме е стах от коварната присъда -

изгорях... защото не вярвам в чистите Недели...

© Инна Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Макар и леко неошлайфано, звучи много добре! Много образност, много чувствителност. Интересно е!
    Вярвай в Неделите! И нека всеки ден да е чиста Неделя за теб. Това е щастието!...
Предложения
: ??:??