27 июл. 2021 г., 00:43  

В нов живот 

  Поэзия
239 0 2

Ще ти е нужен много..., 

много дълъг нов живот,
за да ти се случа аз отново,
а ти да си научиш житейския урок.
Да знаеш да цениш мига,
да пазиш онова, което имаш.
Да си разбрал, че една е любовта
и даде ли ти се, просто си я взимаш.
Да си научил, че щом веднъж сгрешиш, 
втори шанс рядко ти се дава,
че можеш и тоз живот да го проспиш, 
ако оставиш душата си в забрава. 
Да си разбрал, че обичта е вечна, 
ала вехне, оставена в самота, 
че само миг и става далечна, 
ако насреща й няма ръка. 
Ще ти е нужен дълъг
и много..., много истински живот. 
Дано съумееш да си мъдър 
и за мен наистина готов! 

 


 

© Галина Кръстева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??