28 июн. 2023 г., 06:27

В обятията на нежността 

  Поэзия » Любовная
244 0 0

В обятията на нежността

аз съм кротък и смирен.

Има го доброто в света,

изчезва нощта, грее ден!

 

Пречистен от зора златиста,

поглъщам топлите ти лъчи,

добра, красива, умна, чиста -

ти радост си за моите очи!

 

Идеал чудесен си ти за мен,

не искам от теб плътски дар,

сал в ръцете ти ще съм спасен,

пленен от твоята красота и чар!

© Георги Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??