11 нояб. 2007 г., 10:29

В очакване 

  Поэзия » Любовная
728 0 4

Горски път. Зелено!
Любов! Листа есенни.
Гълъб писмо носи устремено
над клони сиви, надвесени.

Очакване в безкрайност,
зелени са очите ù.
Господи, каква потайност
разгадал е вятърът, или...

Зелена още е тревата,
утешила кротката неизразена страст,
докоснала за миг душата,
попаднала във непозната власт!

Ангелът окриля на гълъба крилете,
но писмото да не стигне,
решили твърдо Боговете!

Падат есенни листа
и зеленото покриват,
а с всяка следваща зора
надеждите умират...

Гълъбът, в студено, и в умора
не можел вече да лети,
и паднал във зеленото на взора,
спокоен вечен сън да спи...

И така, безкрайна, зимната премяна
прогонила, зелен, цвета,
забравила изгората страстта и бляна,
тъга покрила зеления и горски път...

© Теди Георгиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Готино е Теди.Толкова е красиво,кого есента постели тъжните си цветове!!!
  • Браво!
  • Благодаря ти Зузи,но явно някой не е харесал тъжната ми история и я е оценил лошо...
  • "Гълъбът, в студено, и в умора
    не можел вече да лети,
    и паднал във зеленото на взора,
    спокоен вечен сън да спи..."

    Браво!!!6
Предложения
: ??:??