19 февр. 2014 г., 00:21

В очите тихо да се скрия... 

  Поэзия » Любовная
817 0 1

Превърни ме в сълза и ме остави
в очите ти тихо да се скрия.
Да чакам търпеливо мисълта,
от която в земята да изстина.

Може да не е утре или днес,
но ден ще дойде, в който ще имаш нужда
преди да заспиш кротко нощес,
да се отроня от душата ти, която тихо се пробужда.

Тогава ще се спусна тихо и без думи
по сухите ти устни свити,
ще се отроня от сърцето ти едва,
неусетно, макар в мъка очите да са обвити.

Една сълза ти стига -
мъка лесно се забравя...
Благодаря, че в този миг това съм аз,
ще съм там, тъгата ти, с цената на всичко, да поправя.

© Стефания Николова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??