31 дек. 2009 г., 22:08

В онази съненост... 

  Поэзия
447 0 3

                                                                                                >>>

Ей така...

 

... безмълвно ще се срина

 

в онази съненост

покълнала

по пръстите

 

по длани безостатъчно

сълзите  ти ще впия

 

пришила до сърцето...

и очите ти...

 

...

така преляла

от безплътни утрини

 

ще съградя по ръбовете

пролетни градини...

 

(а в дъното на залеза

е най-безлунно

и тихо толкова години...)...

 

...

и там

в онази съненост

безумно ще обгръщам

 

по устните

стаеното

доверие...

 

и в дланите

следите

ще разцъфват

 

занитени

по струните

в безвремие...

 

...

и всяка болка

ще превръщам в птица

в гнездо от кал

ще свивам обич бяла

 

а в утрото

ще тичам

към съдбата си

 

достигна ли те...

 

ще съм цяла...

 

 

 

 

 

 

 

 

© Бехрин Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??