18 мая 2008 г., 21:53

В планината 

  Поэзия » Другая
571 0 0
 

 

 

Тихо, тихичко е в планината

и безкрайно свири изморен щурец,

а някак си умислена е пак гората,

нежно галена от летния ветрец.

 

Тъмна е нощта в горите,

но светло е някак си в душата,

оглеждам се безкрайно във звездите

сред девствения мирис на тревата!

 

По стъпките на предците свои

през пътеки дълги ще вървя,

ще преследвам целите свои

и всеки връх сама ще покоря!

 

Ще вдишам глътката живот,

свеж като зелената поляна

и ще тръгна по пътя безбрежен

към своята човешка промяна.

© Никоя Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??