18 мар. 2012 г., 20:52  

В планината 

  Поэзия » Другая
376 0 0

За теб може да измисля нова творба,

но, моля те, чуй моята молба -

заведи ме пак във онзи манастир,

инак ще капят тихо сълзи  от сапфир.

 

Заведи ме там високо в планината,

там, насред пътеката в гората.

Заведи ме пак там във рая

и аз няма да мисля за края.

 

Лети там щъркел, птица волна

и сякаш забравям за душата си болна.

Там край храма свят вятър повее,

там, в рая, нежен слънчев лъч ме грее.

© Георги Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??