В подплатените облаци
Когато погледнеш
Намираш ли сили
Да спреш да летиш
Крилете запечатали устните в себе си
Кълват до въздишки преди да заспиш
Моя малка искрена...
Сирена
В златото си се разровила
Търсиш изхабени
Фотографии
Изложби
Да покажеш, че и ти си имала някога
Нещо да носиш
На раменете си
Чувал пълен с желания
И спомени...
Спомен едно:
„Вървим
Тъмно е
Пътека
В резервата дивите животни оглеждат
Двама изгубили себе си"
Две:
„По тротоарите са се наредили бездомните
И с фалшиви молби
Написани на картон
Преживят
Останалото от снощи"
Нереален спомен:
„Подплатените облаци
Намирисват на старо
Ръждиви петна
Заключени катинари
Врата"
Отвъд
В морското шумене на колите
Града целува с прашните си пръсти
Време е
Намятам те с одеялото
Излизаме от къщата
И босо начало
Ни казва да тръгваме
15.08.2007
© Десислав Илиев Все права защищены